Produkt dodany do koszyka


« Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka »

Nasiona soi na kiełki Vilmorin


Vilmorin

Cena: 2.50 zł

Ilość:

  • Czas dostawy: 1-3 dni
  • Liczba sztuk w magazynie: 1

Transport:

  • Kurier DPD 21.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 13.00 zł brutto

Opis:

Opis:

Kiełki soi to źródło bardzo cennych dla organizmu składników odżywczych. W kiełkach soi znajduje się bardzo dużo białka, witaminy A, B1, B2, C i K oraz związki mineralne i pierwiastki śladowe: żelazo, fosfor, miedź, mangan, magnez i potas. Kiełków soi nie powinno się spożywać na surowo lecz po lekkim podduszeniu. Najsmaczniejsze są po podprażeniu na niewielkiej ilości tłuszczu - mają one wtedy specyficzny, lekko orzechowy smak. Doskonale wzbogacają smak sałatek i kanapek.

Sposób przygotowania nasion: Wypłukane nasina zalać w wyprażonym słoiku letnią wodą. Moczyć przez 12 godzin, następnie zlać wodę a nasiona ponownie przepłukać. Słoik nakryć gazą, obwiązać gazę, położyć nasiona na gazie i odstawić w ciepłe( ok. 18 ºC), nienasłonecznione miejsce na 3 dni. W tym czasie należy kiełki przepłukiwać 4 razy dziennie wodą. Kiełki są dojrzałe do spożycia gdy osiągną długość około 1 cm.

Stan produktu: nowy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii. Dodaj swoją opinię:

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:

Treść opinii:

Podpis:

Wszystkie pola są wymagane

Polecenie produktu: Nasiona soi na kiełki Vilmorin
Zapytaj o produkt

Drukuj