Transport:
Opis:
Kiełki soi to źródło bardzo cennych dla organizmu składników odżywczych. W kiełkach soi znajduje się bardzo dużo białka, witaminy A, B1, B2, C i K oraz związki mineralne i pierwiastki śladowe: żelazo, fosfor, miedź, mangan, magnez i potas. Kiełków soi nie powinno się spożywać na surowo lecz po lekkim podduszeniu. Najsmaczniejsze są po podprażeniu na niewielkiej ilości tłuszczu - mają one wtedy specyficzny, lekko orzechowy smak. Doskonale wzbogacają smak sałatek i kanapek.
Sposób przygotowania nasion: Wypłukane nasina zalać w wyprażonym słoiku letnią wodą. Moczyć przez 12 godzin, następnie zlać wodę a nasiona ponownie przepłukać. Słoik nakryć gazą, obwiązać gazę, położyć nasiona na gazie i odstawić w ciepłe( ok. 18 ºC), nienasłonecznione miejsce na 3 dni. W tym czasie należy kiełki przepłukiwać 4 razy dziennie wodą. Kiełki są dojrzałe do spożycia gdy osiągną długość około 1 cm.
Stan produktu: nowy
Ten produkt nie ma jeszcze opinii. Dodaj swoją opinię:
Twoja opinia
aby wystawić opinię.